850 g virsikuid siirupis
1 pakk (80 g) Mikaado virsikutarretisepulbrit
3,5 dl vett
0,5 dl sidrunist pressitud mahla
Kuumuta sidrunimahl ja vesi keemiseni, lisa tarretisepulber ja lahusta aeg-ajalt segades. Lõika virsikud kuubikuteks ning jaota nelja klaasi. Vala peale tarretisesegu ning lase külmas paar tundi kuni üleöö tarduda.
(retsept Lia Virkuse ja Pille Endeni "Nutika perenaise kokaraamatust")
Ootasin midagi erilisemat. Miks sinna sidrunimahla tuleb lisada (poolest suuremast sidrunist saab 0,5 dl sidrunimahla muide), seda ma teada ei saanudki. Kuna me perel on oma lemmiktarretis olemas (kirssidega, mmm), samas virsik mulle väga meeldib, siis veidi isegi pettusin. Lame maitse, ei midagi erilist. Jaa, süüa ikka sobib, kuid kirsitarretis on parem ja jätab erilisema mulje.
esmaspäev
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar