pühapäev

Eksklusiivne šokolaaditort

200 g šokolaadiküpsiseid
75 g võid
850 g maitsestamata toorjuustu
200 g suhkrut
4 sl kakaopulbrit
2 tl vanillisuhkrut
3 sl šokolaadilikööri või Vana Tallinnat
3 muna
250 g hapukoort
50 g tumedat šokolaadi
2 dl vahukoort
100 g tumedat šokolaadi
2 sl võid

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud 26 cm läbimõõduga vormi põhja ja küpseta 180kraadises ahjus 10 minutit. Täidise jaoks vahusta toorjuust suhkruga kreemjaks, lisa kakaopulber, vanillisuhkur, liköör, hapukoor, lahti klopitud munad ja sulatatud šokolaad. Pane 240kraadisesse ahju, küpseta 10 minutit, vähenda kuumus 110 kraadini ja küpseta veel 40 minutit. Lase avatud uksega ahjus jahtuda ning seejärel üleöö külmkapis seista.
Kata jahtunud kook vahukoorega. Nirista peale 50 g šokolaadist ja sulatatud võist kaste ning tõmba tikuga koogile triibud. Ülejäänud šokolaadist tõmba köögiviljakoorija või juustunoaga kaunistuseks rullid. Kook on kõige parem kolmandal päeval.



Hmm, alles nüüd vaatan, et kook oli luksuslik, mitte eksklusiivne... aga nii see mulle millegipärast meelde jäi.
Tegemises erilist nippi polnudki, kuigi nimi pani veidi põlvi nõtkutama. Toorjuustuosa tuli üllatavalt tahke (kartsin, et see mul laiali vajub), samas maitses nii hea, lausa keele viis alla. Põhi oli ilusti ühes tükis ega lagunenud ka tõstmisel, väga positiivne nähe. Meenutas millegipärast hapukoorekooki, kuid juures polnud häirivat biskviiti, vaid kõik oli üks mahe n.ö hapukooreosa. Kook, millega ma olen tõeliselt rahul ja mida raudpoltkindlalt teen võimalikult lähiajal uuesti. Isegi mees kiitis, et väga hea.
Järgmine kord riivin peale ka šokolaadi, seekord ununes.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar