70 g suhkrut
200 g mustikaid
300 g vahukoort
70 g tuhksuhkrut
1 sidrun
Puhasta, pese ja kuivata mustikad. Püreeri mikseris ja lisa sidrunimahl. Vahusta munavalged suhkruga ja kuumuta 5 minutit veevannis.Vahusta munakollased tuhksuhkruga. Vahusta vahukoor. Lisa mustikapüree munakollasevahule, sega, seejärel sega hulka vahustatud vahukoor, lõpuks lisa munavalgevaht. Pane kaheks tunniks sügavkülma.
Sidrunit meil kodus polnud, seega sidrunilist efekti kommenteerida ei oska, kuid muidu kadus see magustoit mu kõhtu nii kiiresti, et külmutamiseks nagu ei jagunudki midagi. Nämm.
Nii palju jõudsin siiski näha, et kahest tunnist külmutamisest ei piisa. Järgmine kord peab proovima: et jääks selline pehmem magus maius, tuleb saadud segu sügavkülmas hoida ilmselt mingi 3-4 tundi, lisaks soovitavalt magustoidupokaalides, et iga magustoit taheneks eraldi ja igale neist jääksid oma külmunumad ääred ja pehmem sisu.
Maitselt oli tulemus nii nii hea...
Järgmine päev oli parfee ikka pehmem? Vajab veel kontrollimist.
See retsept ei ole ju piimavaba..vahukoor on sees.
VastaKustuta