esmaspäev

Suured rosinasaiad

325 g nisujahu
0,5 pakki kuivpärmi
1,25 sl kartulitärklist
1 dl suhkrut
2,5 dl sooja vett
2 sl oliiviõli
rosinaid

Mõõda kaussi nisujahu, kartulitärklis, suhkur ja kuivpärm, sega omavahel. Lisa soe vesi ja oliivõli. Pese ja kuivata rosinad, sega jahuga. Sega ühtlane tainas ja sõtku korralikult läbi. Kata see puhta rätikuga ja tõsta sooja kohta. Lase kerkida kahekordseks (umbes 30 minutit).
Laota ahjuplaadile küpsetuspaber ja pane ahi 225–250 kraadi juurde sooja. Kummuta kerkinud tainas kergelt jahusele tööpinnale ja sõtku veel korra läbi. Jaga 12 võrdseks osaks ning vormi neist ovaalsed või ümarad pätsid. Tõsta ahjuplaadile, kata rätikuga ja jäta kerkima 30 minutiks. Küpseta eelsoojendatud ahjus keskmisel siinil 12–15 minutit ning jahuta siis rätiku all.

(retseptipõhi Toidutarest)


Tulemuseks on head rosinasaiad, sellised tavalised, ei millegipoolest esilekerkivad. Seda võiks mulle aga küll keegi õpetada, kuidas saada ilusat siledapinnalist kuklit: mida rohkem ma neid silusin, seda künnulisemaks nad mul läksid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar