pühapäev

Hakklihavardad

700 g hakkliha
3 küüslaauguküünt
3 sl sojakastet
1 sl fariinsuhkrut

Haki küüslaauk ning sega soja ja fariinsuhkruga. Sega maitseained lihaga. Vormi sõrmepikkused vorstikesed ja lao küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 225kraadises ahjus 10-12 minutit.

(retseptipõhi Maire Suitsu, Angeelika Kangi ja Lia Virkuse "Hakkliharaamatust")


Ma jätsin selle vardad-sõna sisse, kuna tegelikult oli tegemist varda otsa aetud roaga, kuid meie tegime lihtsalt piklikud vorstikesed.
Vaadates hakkliha lisandeid, kardaks, et sest küll head tulemust ei saa, kuid sai. Minu arust lausa väga lahe: midagi spetsiaalselt tunda ei olnud, samas ei olnud tegemist ka maitsestamata hakklihaga. Mees tahtis lisaks soola ja pipart, mina sõin kotlette sellisena, nagu retsept ette nägi. Taaskord roog, mida kasvõi oma lihtsuse (ja maitsvuse) tõttu kavatsen kindlasti veel teha.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar