esmaspäev

Maksa-köögiviljahautis

120 g peekonit
500 g veisemaksa
2-3 sl jahu
3 keskmist kartulit
3-4 porgandit
1 keskmine sibul
0,5 dl ketšupit
soola
pipart

Pruunista peekon pannil ja tõsta majapidamispaberile nõrguma. Tükelda sibul ja prae peekonirasva, tõstes selle seejärel pannilt. Lõika maks väikesteks tükkideks, paneeri jahus ja pruunista. Pane maks haudepotti ning kalla peale nii palju kuuma vett, et see on kaetud. Lisa kooritud ja tükeldatud kartul ja porgandid ning praetud sibul, hauta väiksel tulel 15-20 minutit. Sega hulka ketšup ja peekon, maitsesta soola-pipraga.

(retseptipõhi Lia Virkuse ja Pille Endeni "Nutika perenaise kokaraamatust")


Kui sulle maitseb maksakaste kartuliga, on see hautis just midagi sinu jaoks. Minu jaoks oli küll. Ega siin ju rohkemat sees polegi, kui peekon ja ketšupit ma poleks ka osanud tarvitada, kuid tulemus oli tõeliselt hää. Pann koheselt tühi (ei teinud haudepotis, vaid wokipannil) ja meeski leidis, et seda võiks veel teha.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar