pühapäev

Peekoni-kartulikook

300 g suitsupeekonit
8 kartulit
2 sibulat
4 muna
0,5 tl soola
0,25 tl pipart
lihaüldmaitseainet

Lõika peekon ribadeks, pruunista kuival pannil ja nõruta majapidamispaberil. Riivi kartulid jämeda riiviga. Koori ja haki sibulad. Küpseta kartulit ja sibulat pannil peekonirasvas keskmisel kuumusel aeg-ajalt segades. Maitsesta soola, pipra ja lihaüldmaitseainega. Klopi lahti munad, sega peekoniga ja kalla pannile kartulite peale. Alanda kuumust ja lase kartulikoogil tahkuda. Serveeri soojalt.

(retseptipõhi Lia Virkuse ja Pille Endeni "Nutika perenaise kokaraamatust")


Tõe huvides pean mainima, et retsepti (ja selle kõrval oleva pildi) järgi oli tegemist pigem kartulikoogiga, minul tuli (mehe maitset arvestades) pigem peekonikook. Rammus roog, kui sisse panna ainult kuus kartulit ja liha isegi natuke rohkem.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar