175 g riisi
1 keskmine sibul
2 küüslaauguküünt
1 roheline paprika
400 g hakkliha
1 purk (340 g) konservmaisi
1 dl tomatikastet
1,5 dl ketšupit
3,5 dl vett
1 tl soola
0,5 tl pipart
meelepäraseid värskeid ürte (nt tüümiani)
Kuumuta potis õli. Lisa riis, hakitud sibul, küüslaauk ja paprika ning hauta 5 minutit. Lisa hakkliha ja pruunista 5-6 minutit. Siis lisa mais, tomatikaste, ketšup ja vesi. Vähenda pliidi kuumust, kata pott kaanega ja hauta 20 minutit, kuni riis on pehme. Vahepeal sega rooga ja kalla vajadusel vett juurde. Maitsesta soola, pipra ja värskete ürtidega.
(retsept Maire Suitsu, Angeelika Kangi ja Lia Virkuse "Hakkliharaamatust")
Ma keetsin riisi ette ära, kuna ei osanud retsepti lõpuni lugeda ega saanud aru, kuidas riis ilma lisaveeta peaks valmima. Tegelikult oli vesi täitsa kirjas, lihtsalt pimekana ei näinud seda lugeda.
Hea toit tuli, soovitan. Mu toidulaud pole hetkel muidugi niikuinii teab mis lai, kuid see läks küll väga kiirelt loosi ja maitses ka.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar