esmaspäev

Praetud maks sibula ja palsamiäädikaga

500 g värsket maksa
3-4 sibulat
3-4 sl õli
palsamiäädikat
soola
pipart

Puhasta sibulad, lõika õhukesteks viiludeks ja pruunista pannil õlis. Tõsta kaussi ootele. Puhasta maks ja lõika peenikesteks ribadeks. Pruunista maksaribasid kuumal pannil õlis mõni minut mõlemalt poolt ja tõsta vaagnale. Maitsesta soola ja pipraga ning piserda üle palsamiäädikaga. Kata praetud sibulatega ning serveeri kohe.

(retsept Lia Virkuse ja Pille Endeni "Nutika perenaise kokaraamatust")


Ainukesed pildid, mis ma see nädal suutsin säästa... Tavaline praetud maks, millele on palsamiäädikat peale piserdatud. Ma varem isegi ei teadnud, mis maitse see võiks anda, seepärast kisan maha hoiatuse: ainult piserdada! Palsamiäädikas annab kergelt hapuka taustamaitse, kui sellega liialdada, saaks ilmselt maksa, mis oleks justkui halvaks läinud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar