esmaspäev

Kohvi-beseeküpsised

2 munavalget
100 g suhkrut
1,5 tl lahustuva kohvi graanuleid
veidi vett graanulite lahustamiseks

Vahusta munavalged paksuks valgeks vahuks. Lisa pidevalt vahustades vähehaaval suhkur. Vahusta, kuni saad kõva läikiva vahu. Lahusta kohvigraanulid võimalikult väheses külmas vees (maksimum 2 tl), lisa munavahule ja mikserda veelkord läbi.
Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kondiitripritsi abil või teelusikaga väikesed kuhjakesed. Küpseta 120 kraadi juures 1,5 tundi. Lülita kuumus välja, tee ahjuuks praokile ja lase beseedel jahtuvas ahjus kuivada veel tund aega.


(retsept Mari-Liisi toidublogist)

Eelmine beseeküpsiste tegu läks meil luhta, tegemisviisi leiutasime muidugi ise: see tähendab, et ei hoidnud piisavalt kaua ahjus. Nüüd siis proovisime selle netist leitud retsepti järele ja targad õpetussõnad: 3in1 lahustuv kohvipakk ei sobi. Või siis sobib, aga sisse tuleb seda panna rohkem kui 1,5 teelusikatäit: niimoodi jäi kohvimaitse ainult õrnalt aimatav ja ega tavalise beseeküpsisega suurt vahet polnudki. Järgmine kord tuleb kas panna (a) rohkem 3in1 pulbrit, (b) proovida 2in1 pulbriga või (c) pätsata kelleltki paar lusikatäit lahustuvat kohvipulbrit.
Martin kustutas mu pildid fotokast ära, hüü hüü hüü, vahetult enne selle avastamist kadusid ka viimased beseeküpsised tema kõhtu... Lisan siiski, et 1,5 tundi küpsetades ei tulnud tavalised beseeküpsised (ilma kohvita) lumivalged, vaid pigem kergelt pruunika tooniga. Ka lisan, et arvestage kerge paisumisega! Ma arvasin, et need jäävad sama suured, kuid mõned beseeküpsised "kerkisid" kõrvalolevatega kokku.
Martin lahmas neid kõvasti sisse, kuigi tehtud sai kaks plaaditäit (kaks munavalget annab täpselt ühe plaaditäie, meil oli neli munavalget), seega tundub, et selline väike amps lastele sobib.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar