pühapäev

Traditsiooniline seapraad

2 kg sea kamaraga praetükk
2 spl musta pipart
2 sl soola
2 sl sinepit
2 sl õli
lihaüldmaitseainet
purustatud küüslaauku määrimiseks

Kamara ruudustamiseks aseta liha, kamarapool all, pannile, kus on umbes 2 cm jagu vett, ja lase sel 10 minutit haududa. Lõike pehmemenud kamarat ja osaliselt ka selle all olev pekikiht ruutudeks (küljepikkusega 1,5 cm) Valmista maitsesegu piprast, soolast, sinepist ja õlist.
Maitsesta liha maitseseguga, hõõru liha purustatud küüslaauguküüntega sisse, ning tõsta ahjuvormi, jättes kamarapoole ülespoole. Küpseta ahjus 160 kraadi juures, kuni kamar pruunistub, siis kata pealt fooliumiga. Kui liha kipub kuivama, vala ahjuvormi kuuma vett ja kasta liha leemega.

(retsept Toidutarest)


Mingit kamararuudustamist seekord ei toimunud (mees tegi ka seda, kmm, isegi retsept oli mehe poolt välja valitud näidisena selliseid-roogasid-sööksin-ma-iga-päev-vastu-vaidlemata), aga see ruudustamine tundus siiski päris põnev, jätsin ta siia retsepti alles... haa, näed, hakkasin kirjutama enne, kui liha valmis. Ehk siis me kamara ruudustamine leidis aset peale mõningast liha ahjus olemist: näeb ju ilusam välja, eks. Liha ise oli hää (nagu tavaline ahjupraad ikka), kõrvale sõime ahjukartulit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar