laupäev

Õunad karamellistunud kattega

3-4 suurt õuna
3 sl fariinsuhkrut
0,25 tl kaneeli
sortsuke vett

Peale:
natuke õli
1 dl nisuhelbeid
0,5 dl riivsaia
3 sl fariinsuhkrut

Koori ja viiluta õunad, pane potti. Lisa fariinsuhkur, kaneel ja vesi ning lase keema tõusta. Alanda pliidi kuumust, kuni õunad on pehmed, kuid veel ei lagune (4-5 minutit). Pane pannile sortsuke õli, nisuhelbeid, riivsai ja fariinsuhkur. Kuumuta segades mõni minut, kuni suhkur on sulanud ja nisuhelbed pruunistunud. Tõsta õunad ahjuvormi ning kalla nisuhelbesegu peale. Küpseta 180kraadises ahjus 10-15 minutit.

(retseptipõhi Lia Virkuse ja Pille Endeni "Nutika perenaise kokaraamatust")


Mida ma siis asendasin: või õliga, kuna helbeid ei pea ilmtingimata praadima võis. Samamoodi asendasin kaerahelbed nisuhelvestega, kuna lapse pärast ei saa kaerahelvest süüa. Ülejäänu oli juba lihtne! See tähendab õun mul natuke küll lagunes ja fariinsuhkur pannil vastupidi - ei lagunenud ehk sulanud - kuid karamellistunud kattega mõnusa ´magustoidu sai kokku, mida sõi isegi umbusklik laps. Ja lihtne oli, see on ka vast oluline.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar