neljapäev

Kirju põhjaga kohupiima-kirsikook

Põhi:
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 dl õli
1 dl värskelt pressitud apelsinimahla
1,5 spl kakaod
2 muna
1,5 dl suhkrut
poole apelsini mahl immutamiseks

Kreem:
400 g kohupiimapastat
250 ml vahukoort
1 tl vaniljesuhkrut
2 tl želatiini
2-3 spl suhkrut

Tarretis:
10 g želatiini
3 dl kirsikompotivedelikku (kui nii palju pole, võid juurde segada õunamahla)
3 sl vett želatiini paisutamiseks
soovi korral suhkrut
1 kirsikompott

Määri ümmargune lahtikäiv koogivorm võiga ja puista üle jahu või riivsaiaga. Sega küpsetuspulber jahu hulka. Vahusta munad suhkruga. Sõelu sisse jahu. Sega ettevaatlikult, samal ajal vähehaaval mahla ja õli lisades. Kalla pool tainast vormi. ülejäänud poolele sõelu ja sega sisse kakao. Kalla heleda kihi peale ja aja ühtlasel laiali. Küpseta 175 kraadises ahjus 15 min. Jahuta. Torka tikuga väiksed augud sisse (aitab mahlal paremini imbuda) ja vala lusikaga põhjale apelsinimahl, lase sel sisse imbuda.
Paisuta ja sulata želatiin. Vahusta vahukoor, sega toasooja kohupiimaga, lisa vaniljesuhkur. Sega kohupiim vahukoorega. Nirista leige želatiin kohupiimavahu hulka. Jaota segu ühtlaselt põhjale. Laota kirsid koogile. Pane kook külma.
Paisuta želatiin, sulata see 1,5 dl kompotivedelikus (ära lase keema). Sega hulka ülejäänud vedelik. Lase jahtuda ja kui see on külmkapis juba venivaks muutunud, kalla ettevaatlikult koogile. Pane kook uuesti külma.



Väga maitsev kook, mida sööjad vaid kiitsid. Kunagi läheb minu jaoks kindlasti kordamisele, kuna tahan ju ka ära maitsta, nuuts.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar