neljapäev

Pariisi õunakook

1,5 dl jahu
1 dl suhkrut
1 sl küpsetuspulbrit
0,25 tl soola
1 tl vanillsuhkrut
3 muna
3 sl õli
1 dl piima
800 kg õunu

Kate:
0,75 dl suhkrut
1 muna
50 g võid

Määri 24 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja servad võiga. Kuumuta ahi 200 kraadini. Sega jahu, suhkur, küpsetuspulber, sool ja vanillsuhkur. Lisa munad, õli ja piim. Koori õunad, eemalda südamik ja viiluta. Sega õunaviilud tainasse ning vala segu koogivormi. Küpseta ahjus 35-40 minutit.
Vahepeal valmista kate. Sega omavahel suhkur, muna ja sulatatud või ning vala koogile. Küpseta veel 10 minutit. Jahuta vormis 10 minutit ja serveeri.

(retsept Angeelika Kangi, Lia Virkuse ja Maire Suitsu "Õunakookidest")


Imeilus kook, kuldkollane. Ja kadus kiiresti. Uskumatu, kuid vaatamata eelmisele õunakoogi ebaõnnestumisele julges pererahvas seda maitsta ja ega kõigile vist ei jagunudki. Väike tuleb ta küll sellest kogusest.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar