neljapäev

Maasika-kohupiimatort

Põhi:
200 g küpsiseid
100 g võid

Täidis:
500 g kohupiima
4 dl vahukoort
5 spl suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
6 želatiinilehte
800 g maasikaid

Peale:
200 g maasikaid
punast mahla + želatiini või 1 pk punast torditarretist

Põhja jaoks purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru segu lahtikäiva koogivormi põhja. Täidise jaoks hõõru kohupiim suhkruga lahti. Püreeri pooled maasikatest ja sega kohupiimaga. Vahusta vahukoor vanillsuhkruga ning lisa kohupiima-maasikasegule. Viiluta ülejäänud maasikad ja lisa ka need. Pane želatiinilehed külma vette paisuma, pigista siis kuivaks ja sulata väheses kuumas vees. Sega želatiinilahus täidisesse ning vala täidis koogipõhjale. Lase seista vähemalt 5 tundi kuni üleöö. Kata pind viilutatud maasikatega ja pintselda üle punase tarretisega, siis jäävad maasikad läikivad ja ei tuhmu. Soovi korral võib tarretist ka rohkem olla, nii et marjad üleni kaetud saavad.

(retseptipõhi Sille Toiduteost)


Ei ole ise maitsenud, kuid kook, mida kõik kiitsid. Ja no koostist lugedes oleks ise ka kiitnud. Ehk juba aasta pärast saan ise ka seda maitsta ja uuesti teha.
Želatiinilehed asendasin pulbriga, 2 lehte võrdub 1 spl želatiinipulbrit. Kuna ma tahtsin ilusaid läikivaid marju, sai laisa inimese kombel poest ostetud maasikaželatiinipulbrit ja sellega katsin siis pealmise pinna.
Mida ma pean veel nuputama: kuidas kook saada vormist kätte nii, et küljed ka kenad jääksid: no mul ta lihtsalt ei olnud nii kõvatardunud, et see oleks õnnestunud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar