neljapäev

Õuna-halvaakook

Tainas:
225 g võid
1,5 dl suhkrut
2 muna
5 dl jahu

Täidis:
700 g hapukaid õunu
200 g halvaad

Määrimiseks:
muna + 1 sl piima

Vahusta toasoe või ja suhkur. Lisa munad ja vahusta veel veidi. Sõelu juurde jahu ja sega ühtlaseks. Keera tainas kilesse ja hoia külmkapis 1 tund kuni üleöö.
Kuumuta ahi 180 kraadini. Koori õunad, eemalda südamik ja viiluta. Rulli 2/3 tainakogusest jahusel laual ümmarguseks kettaks (5 cm suuremaks kui vormi läbimõõt). Suru tainas 26 cm läbimõõduga võitatud koogivormi põhja ja äärtele. Lao pooled õunaviilud tainale ja puista vahele peenestatud halvaad. Nüüd kata ülejäänud õunaviiluda ja halvaaga. Järelejäänud tainas rulli koogivormi suuruseks kettaks ja tõsta täidisele peale. Pintselda muna-piimaseguga ja riputa üle suhkruga. Küpseta 45 minutit.

(retsept Angeelika Kangi, Lia Virkuse ja Maire Suitsu "Õunakookidest")


Ütlen kohe alguses ära: see kook isegi ei lõhnanud hästi, maitsta ma seda ei saanud eks. Ja ega ei maitsenud ka eriti kellelegi. Ei teagi, kas süüdi oli halvaa (seesamihalvaa täpsustatult), kuid kui seda imehalvaad otse süüa, siis oli ta väga hea. Igal juhul ma tahan seda kooki kunagi veel teha ja siis juba tavalise pähklihalvaaga, ära maitsta tahan ka, seepärast see retsept.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar