neljapäev

Rabarberi-karamelli plaadikook

Põhi:
200 g võid
1 pakk Juubeli tordipulbrit

Täidis:
500 g rabarberit
1 dl suhkrut
1 tl kaneeli

Kate:
4 muna
2 dl suhkrut
50 g võid
1 dl vett
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit

Näpi või ja tordipulber ühtlaseks tainaks ja suru küpsetuspaberiga vooderdatud ahjupanni põhja. Kuumuta ahi 175 kraadini. ükelda rabarber ja sega suhkur. Sulata kastrulis või, lisa vesi ja lase korraks keema. Vala segu munavahu hulka. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning lisa munavahule. Vala rabarberitele ja küpseta 25 minutit. Lõika jahtunult ruutudeks.

(retsept Lia Virkuse ja Angeelika Kangi raamatust "100 kooki 2")


Väga mage, aga kuna kook on suvine ja sissekannet teen nüüd talvel, siis ma ei mäleta, kuidas sellel minekut oli. Kui nüüd väga pambusesse ei pane, siis tavaline plaadikook, mis maal olles kiirelt taldrikult kadus, samas ma ise eelistaks midagi kohevamat ja peenemat. Mitte et ma seda kooki maitsnud oleks, kuid oodanud oleks juba iseenesest midagi kohevamat.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar