25 g värsket pärmi
0,5 tl soola
1,5 dl piima
3 sl sulatatud võid või õli
3 dl jahu (lisaks 0,5-1 dl jahu rullimiseks)
Kate:
2 dl ketšupit
1 pakk (300-400 g) pitsakatet
100 g riivitud juustu
pitsamaitseainet
Taina valmistamiseks hõõru pärm soolaga vedelaks. Sega hulka käesoe piim, rasvaine ja nisujahu. Sõtku ühtlaseks tainaks, mis lööb käte küljest lahti. Kata tainapall rätikuga ja lase soojas kohas kerkida 30 minutit. Seejärel jaga tainas pooleks ning rulli mõlemast tükist jahuga üleriputatud laual suur ümmargune pitsapõhi. Tõsta põhi ahjuplaadile, määri ketšupiga. Jaota ühtlaselt peale pitsakate, puista üle ohtra pitsamaitseaine ja seejärel riivitud juustuga. Küpseta 225kraadises ahjus 10 minutit. Tee samamoodi ka teine pitsa.
(retseptipõhi Lia Virkuse ja Pille Endeni "Nutika perenaise kokaraamatust")
Väga lihtsalt valmistatav pitsa, tundus, et maitses ka kõigile. See tähendab, et sõi mees, kellele see oli mõeldud, isegi laps sõi, ainult et tema eelistas pitsakattele põhja. Esimest korda võin hõisata, et mul tuli ka pitsapõhi välja, juhhuu! Seda põhja hakkan kindlasti ka edaspidi kasutama, kattega võib juba varieerida. Kui ma ükskord pitsat jälle süüa saan.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar