70 g suhkrut
2 želatiinilehte või 1 spl želatiinipulbrit
1,5 dl vahukoort
Pane sõstrad ja suhkur kastrulisse ning kuumuta tasasel tulel 5 minutit. Tõsta pliidilt, püreeri ning suru seemnete eemaldamiseks läbi sõela. Pane želatiinilehed viieks minutiks külma vette, pigista siis kuivaks ning lahusta tilgas kuumas vees. Vala želatiinilahus mustasõstrapüree hulka. Lase kümmekond minutit külmkapis seista ning sega siis juurde vahustatud koor. Tõsta vaht serveerimisnõudesse ning hoia paar tundi külmkapis.
(allikas Sille Toidutegu)
Kuna minul želatiinilehti polnud, tegin pulbriga, ainult et ma ei mäleta täpselt, mis see suhe siis oli... kui ei eksi, siis kahe lehe asemel supilusikatäis pulbrit. Ei tardunud üle. Magustoit ise oli hapukas (teiste sõnul, minul taaskord maitsmata), maasikavaht läks vist isegi rohkem kaubaks.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar