reede

Maitsev kartuli-hakklihavorm

500 g kartuleid
2 keskmist sibulat
3 küüslaaugu küünt
500 g hakkliha
1 sl võid
2 dl vahukoort
100 g riivitud juustu
soola
pipart
tüümiani

Koori kartulid ja sibulad, lõika õhukesteks viiludeks. Pane võitatud ahjuvormi põhja kartuliviilud, raputa neile tüümiani, tõsta kartulite peale võis praetud sibulaviilud. Pruunista hakkliha ja purustatud küüslaauk, maitsesta soola ja pipraga ja laota vormi. Maitsesta vahukoor soola ja pipraga ning vala hakklihale. Raputa peale riivjuustu ja küpseta 200kraadises ahjus 1 tund.

(retseptipõhi Lia Virkuse ja Pille Endeni "Nutika perenaise kokaraamatust")


Väga väga maitsev vorm tuli, soovitan kõigile. Ma ise kartsin, et kartul jääb maitsetu, kuid kaste tuli tõeliselt koorene, kartul oli mahe ja hakkliha mõnusalt vürtsine. Hakklihale lisasime meie muidugi oma tüüpmaitseaine, lihaüldmaitseaine. Seda me topime ka igasse toitu.
Vorm sai küll nii täis, et järgmine kord tuleb targem olla ja kohe ahjuplaat sellele alla panna: seekord sai roa küpsemistunni jooksul korra tubegi tuulutatud ja sinist suitsu välja aetud.

1 kommentaar: