pühapäev

Ahjustrooganov

400 g seastrooganovi
2-3 sibulat
1 dl majoneesi
2 dl hapukoort
1 dl kohvikoort
2 tl sinepit
1 sl tomatipastat või ketšupit
soola
musta pipart
lihamaitseainet

Pruunista liharibad õlis, maitsesta soola, pipra ja lihamaitseainega. Koori sibulad ja lõika õhukesteks ratasteks. Määri ahjuvorm õliga, laota liha vormi põhja ja kata sibulatega. Sega kastmeks kokku majonees, hapukoor, kohvikoor, sinep ja tomatipasta või ketšup, maitsesta soola ja pipraga. Vala kaste lihale ja küpseta rooga 200kraadises ahjus 30 minutit.

(Lia Virkuse ja Pille Endeni "Nutika perenaise kokaraamatust")


Ise ei teinud, seega miskit tarka valmistamise kohta lisada ei ole. Mõnus teistsugusemaitseline liha kui me tavaliselt sööme. Kastet võiks ehk veidi rohkem olla, mina nii lihasõber pole: saaks kartuli kõrvale panna rohkem kastet ja vähem liha.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar