200 g võid
450 g iiriseid
Sulata või. Pane sulanud või sisse iirised ja kuumuta, kuni oled saanud ühtlase massi. Kata vahvlikihid iiriseseguga ja lase saadud maiusel veidi seista. Saadud iirisevahvel maitseb hää!
(retseptipõhi vahvli ümbrispaberi tagaküljelt)
Minu poolt maitsmata jäänud maius, kuid ma peaksin teadma, kuidas see maitseb, ja maitseb hää. Algses retseptis oli iiriseid vähem ja või hulk sama: suurendasin iiriste hulka ja ausõna, rohkem võid sinna küll panna polnud vaja. Mida hoiatan: väga molutama ei tohiks iirise vahlilehtedele määrimisel jääda, sest muidu hakkab saadud iirisesegu tahkuma ja seda tuleks uuesti kuumutada vedelama massi saamiseks. Kes seda viitsib, eksole.
Et iirised ei hakkaks kohe tahkuma, võiks panna iirise sisse natuke piima v rõõska koort. Nii teeb mu ema. :)
VastaKustuta