reede

Riisi-kanawok

2 dl pikateralist riisi
1 sibul
3 küüslaauguküünt
1 tl karrit
2 porgandit
250 g värskeid šampinjone
4 (grill)kanakintsu
1 väike purk ananassi
3 sl sojakastet

Keeda riis rohkes vees. Koori ja peenesta sibul ja küüslaauk, pruunista koos karriga kergelt wokpannil ning tõsta kõrvale. Lõika porgandid õhukesteks viiludeks, prae õlis poolpehmeks ja tõsta samuti kõrvale. Viiluta šampinjonid, pruunista õlis ning eemalda pannilt. Tükelda kana ja pruunista ka see. Tõsta wokpannile tagasi kõik kõrvale pandud ained. Lisa keedetud riis ja nõrutatud ananassitükid ning kuumuta segades 5 minutit. Maitsesta sojakastmega ja serveeri kohe.

(retsept Lia Virkuse ja Pille Endeni "Nutika perenaise kokaraamatust")



Ma pean kuidagi oma retsepte erimärgistama hakkama, et teaks pärast, millised on eriti maitsvad retseptid. See siin on eriti maitsev retsept. See oli esimene roog, mis ma jõulukingiks saadud ja enda sünnipäeva paiku minu kätte jõudnud kokaraamatust tegin. Uuesti tegime seda pool nädalat hiljem. Ja siis nüüd. Megagiga hea asi, soovitan kõigil proovida! Ainus, mida sisse ei saanud panna (jätsin siiski retsepti: ehk kunagi üksi olles panen), olid šampinjonid: mees ei söö neid. Ja kana oli meil muidugi mehe moodi palju palju. Aga hea oli see ikkagi. Lisaks tuleb mainida, et just selle retsepti pärast on meil plaanis wokpann osta, kuigi aineid annab kokku segada ka suures potis.
PS! Kui keegi tark teab, siis võib öelda: kas tõesti ametlikult on eesti keeles lubatud kirjutada ka vokipann? Ma arvasin, et mitte.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar