pühapäev

Karamelline õunakook

1 pakk "Juubeli" tordipulbrit
4 õuna
175 g võid
kaneeli
5 muna
2 sl nisujahu
1 dl suhkrut

Kuumuta ahi 180 kraadini. Sulata või ja sega tordipulbriga. Kata koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja seejärel tainaga. Koori õunad ja tükelda. Jaota ühtlaselt tainale ja riputa peale kaneeli. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 10 minutit. Vahusta munavalged suhkruga. Vahusta munakollased ja lisa koos jahuga munavalgele. Tõsta saadud segu õuntele ja küpseta ahjus veel 30-40 minutit. Kui kook pealt liiga pruunistub, kata vajadusel fooliumiga.

(retsept Angeelika Kangi, Lia Virkuse ja Maire Suitsu "Õunakookidest")


Imehea õunakook, millel on karamellimaitseline magus põhi, kaneelised õunad vahepeal ja peal õhuline kate. Mees krabas kohe lisatüki, endalgi oli tegu, et end tagasi hoida.
Järgmiseks korraks teadmiseks: ahjuplaat alla! Seekord saime lausa esmakordselt suitsuandurid tööle, ise käisin tubade tuulutamisel akna peal õhku hingamas, kuna seis oli tõsiselt vingune. Tainas vormist välja ei pressinudki, kuid või sulas küll.
Teiseks 180 kraadi juures on 30 minutit küpsetamist maksimum: minul saigi põhi visuaalselt liiga tume. Samas maitset ei rikkunud (veel), seega vahet pole.
Igal juhul soovitan! Kuna mees on lihtsamate asjade vänn, siis ma usun, et mingi aeg saan uuesti tellimuse: tehku aga uuesti toda head õunakooki. See on tõesti eriline ja hea ka minu arust.

2 kommentaari:

  1. Parim õunakook! :) Võikski sööma jääda...

    VastaKustuta
  2. mida tähendab...pann alla?...kas veega pann?

    VastaKustuta