reede

Seemnesaiad

50 g värsket pärmi
1 sl soola
5 dl käesooja vett
0,5 dl oliivõli
1 dl päevalilleseemneid
1 dl linaseemneid
1 dl seesamiseemneid
8-9 dl nisujahu
4 dl täisterajahu

Hõõru pärm soolaga vedelaks, sega juurde käesoe vesi. Lisa õli ja seemned ning seejärel enamik jahust; sega ja sõtku, kuni tainas lööb kausi servade küljest lahti. Puista tainapall jahuga üle ning jäta räti alla sooja kohta 40 minutiks kerkima. Jaga tainas kaheksaks ühesuuruseks osaks ja vormi neist ahjuplaadi lühema külje pikkused peened saiabatoonid. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja tee noaga triibud peale. Lase räti all veel 40 minutit kerkida. Määri veega ja puista üle seesamiseemnetega. Küpseta 225kraadises ahjus 12 minutit.

(retseptipõhi Lia Virkuse ja Pille Endeni "Nutika perenaise kokaraamatust")


Väga väga head saiad, senimaani parimad, mida olen teinud - soovitan! Need seemned lisasid ilmselt ka magusust, igatahes polnud märkigi, et sinna oleks pidanud ka suhkrut lisama. Lihtne valmistada ka.

1 kommentaar:

  1. Aitäh hea retsepti eest! :) Plaanin juba homme katetama hakata.

    VastaKustuta