reede

Burgundia ühepajatoit

500 g veise või põdra pehmet aba- või kintsutükki
2 sl nisujahu
2 dl vett
2 dl odavat punast veini
1 lihapuljongikuubik
4 väikest sibulat
2 küüslauguküünt
2 loorberilehte
3/4 tl tüümiani
1 tl soola
1/3 tl musta pipart
3 porgandit
200 g šampinjone
peale hakitud peterselli

Lõika liha 3-4 cm suurusteks tükkideks ja pruunista pannil. Pane pruunistatud lihatükid potti või kastrulisse ja puista peale nisujahu. Lisa panni loputusvesi, et kõik aroomi andvad ained jääksid toidusse. Lisa potti punane vein, puljongikuubik ja kooritud ning sektoriteks lõigatud sibulad (väiksemaid sibulaid võib võtta rohkem ja need tervelt hautisesse panna), peenestatud küüslauk ja maitseained. Keeda vähesel kuumusel kaane all umbes tund aega. Sega vahepeal ja lisa vajaduse korral vett.
Kaabi porgandid ja lõika viiludeks. Lisa porgandiviilud ja veidi hiljem puhastatud šampinjonid, lisa vajaduse korral vett. Hauta veel 20-30 minutit ning puista valmis roale hakitud peterselli.

(retseptipõhi Toidutarest)

Mis ma kohe retsepti mugandamise koha pealt üles tunnistama pean: kasutasin sea pehmemaid osi, veiseid me siin ei tunne. Võibolla olen liiga vähe lihaletis ringi vaadanud ka. Ei usu, et see lõpptulemust oluliselt mõjutas. Muu tegin põhimõtteliselt enam-vähem nii nagu retseptis kirjas, ainult jaa, kogu selle aja jooksul lisasin veel umbes 3 dl vett kirjapandule. Aga hea tuli. Sama suur "aga" jääb minu jaoks tegelikult õhku rippuma küsimusega: kas hea asja tegemiseks peab nii palju vaeva nägema. Pliidi ääres ma kõik see 1,5 tundi muidugi ei kokanud, aga toidu valmimist ootama pidin ikka. Teistpidi saigi niimoodi oma väiksemat väsinud meest rahustamas käia... Teen veel? Arvan, et teen küll.
Veiniarmastajatele: ei saanud mina aru, et seal vein sees oleks olnud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar