reede

Melonisorbett

4 sl suhkrut
4 sl vett
1,5 kg meloni puhastatud viljaliha

Pane suhkur ja vesi väiksesse kastrulisse ja kuumuta keemiseni. Keeda 5 minutit, kuni segu on keenud siirupiks. Tõsta tulelt ja jahuta. Lõika melon pooleks ja eemalda seemned. Kraabi meloni viljaliha lusikaga kaussi ja purusta nuimiksriga. Lisa siirup. Vala segu madalasse karpi ja külmuta vähemalr kolm tundi. Kraabi segu kahvli või lusikaga pokaalidesse ja serveeri.

(retseptipõhi Angeelika Kangi kokaraamatust "Jäised ahvatlused")


Minule andis retsept täpselt nii palju viljaliha ühest tavalise keskmise suurusega melonist, seetõttu kohandasin ta selliseks.
Kuidagi.. lahja tuli. Suhkrut võiks vähemalt rohkem olla, oleks maguski: praegu tuli süüa lihtsalt kui külmutatud melonit.
Rasedatele peaks sobima! Vähemalt mina tahtsin see aeg külmutatud asju (aga sorbetist ei teadnud udujommigi).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar