esmaspäev

Leivakreem mustade ploomidega

6 dl vett
200 g kuivatatud ploome
300 g leiba
1 dl suhkrut
2 dl vahukoort

Tükelda leib ja kuivatatud ploomid, lisa vesi ja suhkur ning keeda tasasel tulel ühtlaseks pudruks. Lase pisut jahtuda ning vahusta siis mikseriga (vajadusel võid enne saumikseriga ühtlaseks püreestada). Lisa vahustamist jätkates rõõsk koor.

(retseptipõhi Sille Toiduteost)


Kiirelt valmiv roog, mida saab teha ka kisava lapsega! Mul oli eriti väike Miku kannatus, nagu me seda viimasel ajal kutsume: lasin oma potitäie kergelt keema, käisin kiirelt pudrunuiaga üle ja juba mikserdasingi. Mikserdada saab ka, laps kaenlas. Muidugi juhul kui laps müra ei karda. Me väiksem mees hetkel miksriundamist ei karda.
Leivasupiga seostuvad mul kooli- ja lasteaiaajast ebameeldivad assotsiatsioonid, seda ei teeks ma iial, kuid kreemi tahtsin ära proovida. Naljakas tähelepanek: kauss oli niiiii raske, kui miski toit kaalub, siis see küll. Ei tea, kas just lemmik on, kuid hea küll ja süüa sobib. Isegi suurem poiss sõi, kuigi see sööb meil ainult haruharva miskit mind rõõmustavat.
Piimavabaks saab, kui kasutada vahukoore aseainet ehk piimavaba vahukoort (müüakse Prismas 200grammistes tetrapakkides).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar