reede

Kirsikook

2 dl fariinsuhkrut
2 dl vett
1 dl õli
purk kivideta kompotikirsse
1 dl kirsikompotivedelikku
4-5 dl nisujahu
2 tl soodat
130 g Bitteri šokolaadi

Sega fariinsuhkur vee ja kirsikompoti vedelikuga. Lisa omavahel segatud nisujahu ja sooda, sega läbi. Seejärel lisa 2 dl kirsse ja õli, töötle ühtlaseks tainaks. Tõsta koogivormi ja küpseta 200 kraadi juures 15 minutit, lase jahtuda. Sulata Bitteri šokolaad ja kaunista kook kirsside ja šokolaadiga.

(retseptipõhi raamatust "Allergia & toit")


Mina kasutasin kaunistuseks Bitteri šokolaadi ja kogus on just seepärast nii suur, et mul polnud seda võimalik millegagi sulatada (vahukoor, või, ma ei tea, kas veega võib). Muidu originaalretseptis, et kook tuleks täielikult piima- ja munavaba, oli võõbaks valmistatud glasuur, kuumutades selleks kõik ettenähtud ained (50 g taimemargariini, 4 dl pruuni suhkrut, 2 sl vett).
Hmmm, rohkem mehe maitse järgi kook, ma arvan. Mulle maitsesid kirsid ja šokolaad, haa haa haa, kook ise väga lemmik polnud. Aga tõeliselt ilus tuli muidugi välja ja ega tal ju häda ka tegelikult polnud.

1 kommentaar:

  1. suur aitähhhh:)! Just otsisin lasteaeda viimiseks muna- ja piimavaba koogi retsepti ning siin see oligi:). Katsetasin küll ananassikompotiga, kuna kirsse kodus ei olnud, ning šokolaadivaap jäi päris pisikestele sööjatele mõeldes ka tegemata.

    VastaKustuta