teisipäev

Rabarberi-toorjuustukook

6 digestiivküpsist
30g võid
400g Philadephia toorjuustu (classic)
400g kohupiimatoru (maitsestamata)
4 muna
2 dl suhkurt
300g rabarbereid
2 spl tärklist

Kaunistuseks soovi korral:
valget šokolaadi
maasikaid

Purusta küpsised, sulata või, sega ühtlaseks massiks ja suru tugevalt 24 cm-se koogivormi põhja (kata see eelnevalt ka küpsetuspaberiga). Haki rabarber, kalla üle 1 dl suhkruga ja kuumuta 10 minutit, kuniks rabarber muutub pehmeks. Vahusta toasoe toorjuust, lisa kohupiim, munad (ühekaupa), suhkur, rabarber (eemalda üleliigne vedelik) ja tärklis. Küpseta 160-kraadises ahjus 1 tund ja 20 minutit. Aseta küpsetamise ajaks ahju ka veenõu. Pärast küpsetamisaja lõppu lülita ahi välja ja pane pajakinnas ahju-ukse vahele. Tunnikese pärast võid koogi ahjust välja võtta. Jahuta see esmalt toatemperatuurini ja seejärel külmkapis, sest kook maitseb parim külmkapikülmana.

(retseptipõhi perenaine.ee toidublogist)



Ma veidi pettusin selles koogis, kuigi kõik väga kiitsid. Peab proovima värske rabarberiga ka, mitte külmutatuga. Ma küll oma rabarberit suhkrusiirupis ei keetnud (külmutatud rabarber sulanuna on niigi pehme), kuid segasin veidikese suhkruga. Igal juhul see hõrk kontrast hapu rabarber ja magus valge šokolaad välja ei tulnud, sest rabarbri hapusus oli kadunud. Valget šokolaadi sai ka liiga palju... Teised, jaa, kiitsid, kuid ma ise ootasin teist tulemust. Ei, hea oli, absoluutselt, tehke aga tehke järele, kuid jah noh... näed, nüüd saab oma küpsetisi süüa ja kohe vingub, irw.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar