teisipäev

Broileripirukas sinihallitusjuustuga

Põhi:
150 g võid
3,5 dl jahu
0,5 tl soola
2 spl vett

Täidis:
300 g broilerifileed marinaadis
1 sibul
1 punane paprika
1 väike purk ananassitükke
100 g sinihallitusjuustu
2 dl vahukoort
1 muna
2 dl riivjuustu

Näpi või, jahu ja sool purutaoliseks massiks. Lisa vesi ja sega ühtlaseks. Suru tainas võitatud 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Hoia täidise valmistamise ajal jahedas. Lõika broilerifilee kuubikuteks ja pruunista pannil väheses õlis. Lisa hakitud sibul ja paprika. Prae 5 minutit ja tõsta tulelt. Sega juurde nõrutatud ananassikonserv, peenestatud sinihallitusjuust, vahukoore-muna segu ja riivjuust. Küpseta põhja 200kraadises ahjus 10 minutit. Vala peale täidis ja küpseta veel 20 minutit.

(retsept Angeelika Kangi ja Lia Virkuse kokaraamatust "100 pirukat")



Ainus, mis ma sellise retsepti juures aru ei saa: miks peaks pitsa juures muretaignapõhi hea olema. Kuid sisu maitses tõesti hästi, isegi vaatamata minu ebalusele, miks nii palju vahukoort. Juustu panin sisse ja peale, noh et tõeliselt juustune oleks. Sinihallitusjuust kusjuures ei domineerinud (taaskord mu hirm). Kordamisele minnes ilmselt valin ikka oma õhukese põhja variandi, mulle see muretaigna oma ei istu. Täidist soovitan!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar