laupäev

Juustukoorene kartulivorm

600 g kartuleid
5 küüslaauguküünt
3 sibulat
2 dl vahukoort
25 g võid
soola
pipart
tüümiani
150 g riivitud juustu

Koori kartulid, küüslaauk ja sibul ning viiluta hästi õhukesteks viiludeks. Sibul ja küüslaauk prae pannil kuldkollaseks. Määri ahjuvorm võiga kokku ja lao esimese kihina põhja kartuliviilud. Kihile kartulitele raputa soola ja natuke pipart, tüümiani, kõige peale puista küüslaugu-sibula segu. Vormi vahekihtidele võid riputada veidi juustu. Siis taaskord kartulid ja maitseained, sibul-küüslaauk ja veidi juustu ja nii kolm korda. Vala kartulid üle vahukoorega. Laota kõige peale väikeseid võitükikesi ja küpseta 180 kraadi juures kuni 45 minutit. Vahetult enne vormi ahjust väljavõtmist puista sellele ohtralt juustu.

(retseptipõhi Toidutarest)


Tegelikult oli selle vormi nimi küüslaaugu-kartulivorm, kuid selleks tuleks küüslaauku ikka hulga rohkem panna: praegu küll selle maitse välja ei tulnud. Vorm on muidu maitsev, kuid kuna sellele tuli meie peres (liha peab ka olema!) eraldi kotletid kõrvale teha, oleks eelnev hakkliha-kartulivorm isegi mugavam teha: kõik komponendid kohe ühes ahjuvormis koos. Erilisi tegemisnippe soovitada pole: kuna täna panime vormile ahju plaadi ka kohe alla, siis jätsime sinise suitsu episoodid toidu valmistamises õnnelikult vahele.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar