laupäev

Banaani-kaerahelbepannkoogid

400 g maitsestamata jogurtit
1,5 dl kaerahelbeid
2 dl jahu
0,5 tl söögisoodat
0,25 tl soola
1 muna
1 spl õli
2 suurt küpset banaani

Sega kaerahelbed jogurtiga ja lase 10 minutit pehmeneda. Sega suuremas kausis omavahel kuivained ja lisa kaerahelbesegule. Klopi muna õliga kokku, lisa tainale ja sega hästi läbi. Lisa väikesteks tükikesteks lõigatud banaanid. Prae väikesel omletipannil keskmisel kuumusel ülepannikoogid, küpsetades alumist poolt umbes 4 minutit ja siis teist pool 1–2 minutit.

(retseptipõhi Toidutarest)


Täiesti tavalised pannkoogid tulid, neid saan aga süüa ka mina, kes elan siin viimaseid nädalaid magusainevaba elu. Natuke oli sees tunda kaerahelbeid, maitses kergelt taustaks banaan. Kuna ma midagi sarnast pole varem teinud, siis millegipärast tiksus kogu aeg kuklas: siin on kasutatud banaaniessentsi. Tegelikult ju polnud. Kaerahelbeid laseksin järgmine kord natuke kauem jogurtis seista, et teada saada, kuidas tulemus siis on: pannkooke seekord nii palju ei jagunud, et oleks hiljem rohkem seisnu maitset proovida saanud.
Mees nõudis suhkurt juurde, vähe magus olevat, mulle sobisid küll.

1 kommentaar:

  1. algne mõte seda tüüpi pannkookidel on ju ära kasutada eelmisest päevast või hommikust üle jäänud kaerahelbepuder (sel juhul kasutad lihtsalt vähem jogurtit). vanasti selliseid asju nullist ei teinud keegi, pigem on lisanditega pannkook selline klassikaline toidujäätmete ärapaigutamise koht. (teine selline on püreesupid ja adviljakotletid ;) ) mäletan lapsepõlvest õudusega pannkooke lillkapsaga vanaema juures :D

    mis magusaine puudumisse puutub, siis banaan
    ongi ju magusaine :P

    pakuk

    VastaKustuta