esmaspäev

Olde Hansa rabarberi-maasikasupp

1 kg rabarberivarsi
400 g maasikaid
15 g värsket ingverijuurt
250 g suhkrut
300 g vett
veidi vanillisuhkrut

Puhasta rabarber ja lõika umbes 700 g kogusest ribadeks või kangideks. Pane kaussi, vala üle 100 g suhkruga ja jäta kaheks-kolmeks tunniks maitsestuma. Tükelda ülejäänud varred kuubikuteks ja tõsta kõrvale. Haki puhastatud ingverijuur võimalikult peeneks. Vala suhkrus seisnud rabarberikangid koos eraldunud vedelikuga potti, lisa vesi, hakitud ingverijuur, ülejäänud suhkur ja maasikad ning pane keema. Keeda, kuni rabarber on pehme. Püreeri saumiksriga või aja läbi sõela. Pane uuesti tulele ja lisa keema tõusnud segule ülejäänud rabarberikuubikud. Keeda minut ja jahuta.

(retsept Postimehe Arterist, autor Emmanuel Wille)


Selle retsepti juures on üks suur naljakoht: ma nimelt proovisin esimest korda elus ingverijuurt. Nojah, ja kuigi kogused olid täpselt õigeks timmitud, oli tulemus selline et... et see kausitäis suppi seal pildil, kui keegi on võimeline selle ära sööma, ilma et suust ja silmist tuld välja ei purskaks, annan ma talle kangelasmedali. Ma ise tegin seda muide. Uuuh.
Ühesõnaga ma väga tahaks seda retsepti proovida uuesti, kuid siis juba ilma ingverijuureta või siis parimal juhul veerandi selle koguse inverijuurega. Praegu, praegu oli lihtsalt nii krehvtine kogu see tulemus, et restoranisupp oli lihtsalt moel valminud küll. Väikeses kausis serveerituna kindlasti maitseelamus, kuid soovitaks siis vähendada ka supi koguseid. Praegu tuli seda palju.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar